Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa / 30 Resepi Kuih Tradisional Mudah Dan Cepat Untuk Berbuka Puasa
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Daun pisang (dilayur atas api). Bahan lapisan bawah hijau : Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
1 cwn gula melaka atau gula merah; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Daun pisang (dilayur atas api). Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Bahan lapisan bawah hijau : 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Daun pisang (dilayur atas api). Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
1 1/2 cawan santan cair; Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Bahan lapisan bawah hijau : Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Daun pisang (dilayur atas api). Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 1 cwn gula melaka atau gula merah; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan .
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Bahan lapisan bawah hijau : Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Daun pisang (dilayur atas api). 1 1/2 cawan santan cair; Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Bahan lapisan bawah hijau : 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Lapisan atas yang berwarna hijau adalah tepung lembut berperisa pandan manakala lapisan bawah dibuat daripada pulut yang lemak masin. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Daun pisang (dilayur atas api). 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa / 30 Resepi Kuih Tradisional Mudah Dan Cepat Untuk Berbuka Puasa. Bahan lapisan bawah hijau : Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 1 1/2 cawan santan cair; Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum. Daun pisang (dilayur atas api). 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Daun pisang (dilayur atas api). Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Kacau atas api perlahan hingga kental dan sebati (ia akan . Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Bahan lapisan bawah hijau : Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Kembalikan ke dalam kuali/periuk, masukkan gula, kelapa parut dan tepung gandum.
Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
1 1/2 cawan santan cair;
Post a Comment for "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa / 30 Resepi Kuih Tradisional Mudah Dan Cepat Untuk Berbuka Puasa"